Lato na wsi 2018
- Szczegóły
- Opublikowano: wtorek, 15, maj 2018 11:46
- Administrator
dniach 12-13 maja 2018 na terenie Kujawsko-Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego, przy okazji festynu plenerowego „Lato na Wsi”, odbyła się pierwsza w tym roku impreza z cyklu „Kurczak w domu i w szkole nie tylko w rosole”. Jak w zeszłych latach, cała akcja jest finansowana z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.
Na przybyłych na targi zwiedzających czekała moc atrakcji. Na naszym stoisku odbywały się pokazy kulinarne przeprowadzane przez Wojciecha Grześkowiaka oraz Kevina Aistona. Ten, znany między innymi z programu „Europa da się lubić”, były strażak okazał się również znakomitym szefem kuchni (jest autorem książek kucharskich, prowadzi pokazy kulinarne nie tylko w Polsce ale i w całej Europie, posiada również wykształcenie kucharskie).
Po prawej stronie stoiska rozpościerała się strefa zabaw i animacji dla dzieci. Na najmłodszych czekała tam moc atrakcji. Między innymi warsztaty robienia czapek kucharskich, malowanki, rysowanki i wyklejanki, pokazy wielkich baniek mydlanych oraz malowanie buzi. Na wielkiej polanie obok strefy odbywały się konkursy rzucania pluszowymi kurczakami do zawieszonych na różnych wysokościach obręczy. Możliwość zagrania w hokeja na trawie, tory przeszkód, czy wielka dmuchana zjeżdżalnia, która była chyba największą atrakcją. Na dzieci biorące udział w tej konkursach czekały oczywiście nagrody.
Centralny namiot stoiska zajmowała, „Wyspa Zdrowia” czyli stanowisko dietetyka, oraz punkt, w którym można było otrzymać od przemiłych hostess książeczki z przepisami z drobiu, a także różne gadżety.
Na wyspie zdrowia można było przeprowadzić analizę składu ciała- określić procentowy udział tkanki tłuszczowej, mięśniowej, wody oraz tkanki kostnej w ciele. W połączeniu z pomiarem obwodu talii i bioder, ciśnienia tętniczego krwi, oraz BMI dietetycy określali podstawową przemianę materii, jej tempo, wiek metaboliczny czy ryzyko wystąpienia otyłości. Zainteresowanie przerosło nasze oczekiwania, a chętni do sprawdzeniu swojego wieku metabolicznego musieli ustawiać się w kolejce.
Wyniki postępowania mającego za zadanie wyłonić podmiot, który przygotuje rozwiązania kreatywne, a następnie wdroży kampanię promocyjną „Zwalczanie mitów wśród lekarzy o szkodliwości mięsa drobiowego” z dnia 27.04.2018
- Szczegóły
- Opublikowano: piątek, 27, kwiecień 2018 12:48
- Administrator
Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj informuje, że postępowanie mające za zadanie wyłonić podmiot, który przygotuje rozwiązania kreatywne, a następnie wdroży kampanię promocyjną „Zwalczanie mitów wśród lekarzy o szkodliwości mięsa drobiowego” zostało zakończone.
Poniżej przedstawiamy informację o wyniku postępowania:
Postępowanie mające za zadanie wyłonić podmiot, który przygotuje rozwiązania kreatywne, a następnie wdroży kampanię promocyjną „Zwalczanie mitów wśród lekarzy o szkodliwości mięsa drobiowego” z dnia 19.04.2018
- Szczegóły
- Opublikowano: czwartek, 19, kwiecień 2018 12:13
- Administrator
Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj zaprasza do przygotowania i przedstawienia oferty kampanii marketingowej w ramach projektu pt. "Zwalczanie mitów wśród lekarzy o szkodliwości mięsa drobiowego"
Termin składania ofert upływa 27 kwietnia 2018 r. o godz. 11:00
Zaproszenie do składania ofert:
Zapytanie ofertowe:
Warsztaty w Oleśnie
- Szczegóły
- Opublikowano: piątek, 06, kwiecień 2018 11:13
- Administrator
26 marca miały miejsce kolejne warsztaty kulinarne zorganizowane przez Krajową Federację Hodowców Drobiu i Producentów Jaj przy współpracy z Opolskim ODR. W Zespole Szkół Zawodowych w Oleśnie w zajęciach szkoleniowo – warszatatowych uczestniczyło czternastu uczniów oraz kadra pedagogiczna. Zajęcia tradycyjnie poprowadził Kamil Klekowski, szkoleniowiec w branży gastronomicznej jak i również szef kuchni renomowanej restauracji na Opolszczyźnie. Jednak tym razem warsztaty miały troszkę inną formę, ponieważ odbywały się krótko przed Wielkanocą więc postanowiliśmy nieco je urozmaicić i tym samym z góry narzucić dwa obowiązkowe składniki, które musiały znaleźć się w potrawach. Tajemniczymi składnikami były chrzan oraz jajko. Sposób ich wykorzystania ograniczony był tylko wyobraźnią i kunsztem kulinarnym uczniów. Młodzież miała naprawdę nie lada orzech do zgryzienia, ale pomimo niespodzianki jury była bardzo mile zaskoczona kreatywnością i sposobem wykorzystania produktów. Zajęcia i tym razem zakończyły się konkursem na najlepiej zaprezentowane i najsmaczniejsze danie, gdzie główną rolę grał kurczak. Wszyscy uczestnicy zajęć, kadra pedagogiczna jak i szkoła otrzymali materiały promocyjne oraz nagrody rzeczowe sfinansowane ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.