Przedświąteczne warsztaty kulinarne

 

W dniu 16.04.2019 r. Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj przy współpracy z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie kontynuując projekt pn. „Kurczak w domu i szkole nie tylko w rosole” zorganizowała warsztaty kulinarne nawiązujące tematyką do zbliżających się Świąt Wielkanocnych. Tym razem do udziału w projekcie zaangażowaliśmy młodzież oraz kadrę pedagogiczną z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Głubczycach.

Zajęcia praktyczno- warsztatowe poprowadził Kamil Klekowski, doświadczony szkoleniowiec w branży gastronomicznej, który podczas krótkiej prelekcji i pokazu wyjaśnił zasady rozbioru kurczaka na poszczególne części oraz zaprezentował swoją propozycję przygotowania nietuzinkowych dań. Młodzież miała do wykorzystania bardzo dużą ilość składników, ale tematem przewodnim była wybrana część kurczaka z dodatkiem jaja i chrzanu.

Młodzież z Głubczyckiej szkoły stanęła na wysokości zadania, przygotowane potrawy były bardzo smaczne i wykonane naprawdę na wysokim poziomie o czym można było się przekonać podczas degustacji. Wszyscy uczestnicy warsztatów jak i szkoła otrzymali nagrody rzeczowe oraz materiały promocyjno-informacyjne sfinansowane ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.

 

 

Marcowe warsztaty kulinarne

W marcu Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj przy współpracy z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w ramach projektu „Kurczak w domu i szkole nie tylko w rosole” zorganizowała cykl warsztatów kulinarnych na terenie Opolszczyzny. Tym razem do działania zaangażowaliśmy następujące placówki:

  • 06.03.2019 r. Zespół Szkół w Gorzowie Śląskim,

  • 11.03.2019 r. Zespół Szkół Zawodowych nr 4 w Opolu,

  • 20.03.2019 r. Zespół Szkół Rolniczych w Prudniku,

  • 27.03.2019 r. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Kluczborku

W zajęciach teoretyczno – warszatatowych uczestniczyło  w sumie 72 uczniów oraz kadra pedagogiczna. Zajęcia poprowadził Kamil Klekowski, doświadczony szkoleniowiec w branży gastronomicznej. Podczas zajęć zostały omówione tematy z zakresu wykorzystywania tradycyjnych i nowych technik w przygotowaniu potraw z różnych części kurczaka, młodzież za nim przeszła do części praktycznej uczestniczyła w pokazie potraw przygotowywanych z wykorzystaniem metody sous vide, podwędzania dań dymem czereśniowym oraz przygotowywania różnego rodzaju puree jako dodatku to serwowanych potraw.

Warsztaty zakończyły się konkursem na najlepsze danie przygotowane przez 2-3 osobowe zespoły. Podczas obrad komisji degustacyjnej pod przewodnictwem Prezesa KFHDiPJ Andrzeja Sieradzkiego oraz Kamila Klekowskiego wyłoniono najlepszych przyznając miejsca I, II oraz III. Wszyscy uczestnicy oraz szkoły, w których zorganizowano warsztaty otrzymali nagrody rzeczowe oraz materiały promocyjne sfinansowane ze środków funduszu promocji mięsa drobiowego.

 

 

Życzenia Wielkanocne 2019

Wyniki postępowania mającego za zadanie wyłonić podmiot, który przygotuje rozwiązania kreatywne, a następnie wdroży kampanię promocyjną „Drób jedz by szybciej biec” z dnia 6.04.2019

Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj informuje, że postępowanie mające za zadanie wyłonić podmiot, który przygotuje rozwiązania kreatywne, a następnie wdroży kampanię promocyjną „Drób jedz by szybciej biec” zostało zakończone.

 

Poniżej przedstawiamy informację o wyniku postępowania oraz ocenę punktową ofert:

 

Informacja o wyniku postępowania.pdf 

ocena punktowa ofert.pdf

Postępowanie mające za zadanie wyłonić podmiot, który przygotuje rozwiązania kreatywne, a następnie wdroży kampanię promocyjną pt. „Drób jedz by szybciej biec” z dnia 27.03.2019

Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj zaprasza do przygotowania i przedstawienia oferty kampanii marketingowej w ramach projektu pt. "Drób jedz by szybciej biec"

 Termin składania ofert upływa 5 kwietnia 2019 r. o godz. 11:00

 

Zaproszenie do składania ofert :

 

 zaproszenie.pdf

 

 Zapytanie ofertowe :

 

 zapytanie.pdf