Warsztaty w Gorzowie Śląskim

15 marca 2018 roku, Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj przy współpracy z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie zorganizowała kolejne warsztaty kulinarne w ramach projektu „Kurczak w domu i szkole nie tylko w rosole”. Tym razem, w Zespole Szkół w Gorzowie Śląskim, w zajęciach szkoleniowo – warszatatowych uczestniczyło osiemnastu uczniów oraz kadra pedagogiczna. Zajęcia poprowadził Kamil Klekowski, szkoleniowiec w branży gastronomicznej jak również szef kuchni renomowanej restauracji na Opolszczyźnie. Zajęcia zakończyły się konkursem na najlepiej zaprezentowane i najsmaczniejsze danie z kurczaka, które przygotowywały dwu i trzy osobowe zespoły. Młodzież stanęła na wysokości zadania komisja konkursowa miała do podjęcia bardzo trudną decyzję, gdyż poziom był naprawdę wysoki.

Wszyscy uczestnicy oraz szkoła, w której zorganizowano warsztaty otrzymali nagrody rzeczowe oraz materiały promocyjne sfinansowane ze środków funduszu promocji mięsa drobiowego.


Z powyższych potraw zostanie przygotowana broszura kulinarna z recepturą oraz sposobem wykonania.