Opolagra 2017- relacja

W dniach 9 鈥 11 czerwca 2017r. W Kamieniu 艢l膮skim odby艂a si臋 XIV edycja Opolagry- jednych z najwi臋kszych targ贸w rolniczych w Polsce. Na 45 hektarach powierzchni wystawia艂o si臋 ponad 450 wystawc贸w. Trzeci raz jednym z nich, wraz ze swoim programem pt. 鈥濳urczak w domu i szkole nie tylko w rosole鈥, by艂a Krajowa Federacja Hodowc贸w Drobiu i Producent贸w Jaj. Ju偶 po raz kolejny w tym roku zach臋caj膮ca do odkrywania walor贸w prozdrowotnych i smakowych mi臋sa drobiowego.

Tym razem na wszystkich zwiedzaj膮cych Opolagr臋, przez trzy dni jej trwania, czeka艂a mo偶liwo艣膰 degustowania r贸偶norodnych potraw z mi臋sa drobiowego. Roladki, nuggetsy, faszerowane pa艂ki z kurczaka, czy pieczone udka cieszy艂y si臋 ogromn膮 popularno艣ci膮.

W pi膮tek, sobot臋 i w niedziel臋, ka偶dy, kto mia艂 ochot臋 m贸g艂 skorzysta膰 z profesjonalnej porady dietetyka. Ka偶da rozmowa zaczyna艂a si臋 od profesjonalnego badania, kt贸re pokazywa艂o poziom tkanki mi臋艣niowej, t艂uszczu, BMI, ilo艣膰 wody w organizmie, a tak偶e wiele innych innych cech, cho膰by wiek metaboliczny.

Na zwiedzaj膮cych najwi臋cej atrakcji czeka艂o w weekend. W sobot臋 od godziny 12:30 sw贸j pokaz rozpocz膮艂 Remigiusz R膮czka, szef kuchni znany z programu 鈥濺膮czka gotuje鈥. Przyci膮gn膮艂 t艂umy widz贸w, a potrawy przez niego przygotowywane, okaza艂y si臋 przepysznymi, a przede wszystkim oryginalnymi propozycjami na wykorzystanie mi臋sa drobiowego w kuchni. W niedziel臋 do jedzenia drobiu zach臋ca艂 z kolei Miko艂aj Rey, uczestnik znanego teleturnieju Masterchef. Pokazy mo偶na by艂o ogl膮da膰 na du偶ym telebimie. Do przybycia na stoisko zach臋cali animatorzy na szczud艂ach.